20170527_192501.jpg

 

18.5.2017 Kaikki lähti siitä, kun ystäväni kutsui minut kylään ja matkaa sinne Tampereelta Poriin päin on 75km. Mietin, että ei olisi varmaan mahdoton taittaa matka pyörällä. Sen jälkeen tuli mieleen, että sehän on puolivälissä Poria, jos jatkaisikin matkaa ja pyöräilisi Porin Yyteriin asti ja olisi siellä pari yötä. Matkaa tulisi yhteen suuntaan 140km. Olisi itselle jo huikea saavutus kun saisi ajettua sinne asti ja tulisi vaikka junalla takaisin, mutta alustavasti suunnitellaan niin, että pyörällä kuljetaan kumpikin matka. 

23.5. Pyörälaukut löysin torista, vitosella laukut takaritilälle ja vitosella laukku eteen, toivottavasti saan kaikki mahtumaan näihin. Hyvää näissä laukuissa on se, että näissä on paljon taskuja. Käytännössä näkee miten hyvät ne sitten on tien päällä. 

24.5 Mulla on pari kuukautta sitten ostettu pyörä, siihen on ensihuolto tekemättä, joten huotoon vienti on minun budjetilla iso investointi, mutta se täytyy tehdä. Hervannan pyörähuollossa ensihuolto maksaa 55e ja eteen täytyy ostaa jarrupalat +8e, toivottavasti siitä ei löydy muuta.

25.5. Alkaa näyttää siltä, että pieni teltta on otettava mukaan. Porissa minulla ei ole tuttuja joiden luona majoittuisi ja hotellit + muut majoitusfirmat on aivan liian kallita. Yhden kyselyn laitoin jo torissa olevasta teltasta.

Tarttis löytää se pyöräilykypärä vielä...

26.6. Ystävän ystävä asuu Porissa, joten taidampa sittenkin saada majoituksen, eikä tarvitse telttaa lähteä roudaamaan. Matkatavaroita tarvii siis hieman vähemmän, mahtava uutinen. Toivottavasti majoitus onnistuu.

Citymarketissa pyöräilytarvikkeet -20% joten pyöräilykypärä hankittu :) Raakasuklaa oli myös poistotarjouksessa 0,50e/patukka, joten eväs suklaat hankittu. 

Polkupyörä haettu huollosta, taas rullaa hyvin. Jarrut korjattu, ensihuolto tehty. Positiivisena yllätyksenä pyörähuolto tarjoaa 3kk takuun pyörälle.

27.6. Klo 10.00 Jos tänään kävis pyöräilee Pyhäjärven ympäri (31km + 10km suuntaansa eli noin 50km lenkki)

http://www.tampere.fi/liitteet/p/68hfGYI92/pyhajarvi.pdf

Klo 15.00 Tampereen yllä on sitten ollut koko päivän sadepilvi, mutta jospa se siitä väistyis ja pääsis tekemään lenkin.

Klo 19.00 Juu, ei lopu sade, vaikka kuudelta piti loppua. Täytyy lähteä pieni lenkki tekemään, pyörä polttelee tallissa :)

Klo 21.00 20km tuli poljettua, satoi koko ajan, ei haitannut, kun kerrankin oli sopivasti päällä. Huomenna uusi yritys. 

min%C3%A4%20ja%20polkupy%C3%B6r%C3%A4.jp

28.5. Jee, tänään onnistui kiertämään Pyhäjärven lenkki, puolikuntoisena, mutta kuitenkin. Hyvää harjoittelua Porin reissua varten. 

29.5. Tänään kävin kiertämässä lenkin toistepäin.. Huomenna täytyy kyllä pitää välipäivä :) Ensimmäinen kaatuminen tänään, joku tyttö päätti kääntyä vasemmalle juuri kun olin sitä ohittamassa, en saanut pysäytettyä tarpeeksi ajoissa vaan törmäsin sen takarenkaaseen ja lensin pyörän selästä. Matka jatkui kyynärpää kipeänä, ei käynyt kummalekaan sen hassummin. Mistä tuli mieleen, että pitäsiköhän tätä harrastusta varten hankkia jokin vakuutus!?

4.6. Huomenna oli suunneitteissa lähteä, pahus vaan, että koko päiväksi on luvattu vesisadetta. Ei millään kyllä tekis mieli siirtää lähtöä, mutta pakkohan se on jos vettä sataa taukoamatta. Pienet kuurot ei haittaa, on sitä sateessa ennenkin poljettu. Mutta aamulla selviää, hajoaako sadepilvi vai tuleeko kuten on ennustettu. Ärsyttävää!!!

Pakko siirtää huomiseen...

5.6. Jee, tänään lähdetään :D